Bramborové misky

8 středně velkých brambor (nebo 10 až 12 menších), 150 g plísňového sýra, mraženou kukuřici (může být i z konzervy), 1 větší rajče (nebo 2 menší), olivy plněné sardelí obecnou / ančovičky, sušené polévkové koření, olivový olej, kousek prorostlé oravské slaniny
Jak na to:Brambory důkladně omyjeme a dáme vařit na mírný oheň. Do mísy nasypeme trošku mražené kukuřice (3/4 konzervy). Přidáme pokrájenou rajče, olivy a sýr. Nadrobno nakrájenou slaninu opečeme na mírném ohni (do křupavá). Mezitím uvařené brambory rozpůlíme a vybereme střídku 0,5 cm od okraje. Vnitřek brambor dáme do připravené nádivky a utřeme (podle potřeby ještě trošku pomačkáme). Podle potřeby dochutíme polévkovým kořením. Bramborové misky poklademe na plech, který jsme předtím vytřeli olejem, trošku opepříme a vyplníme připravenou směsí. Vložíme do trouby a necháme péct, dokud nechytí zlatavý nádech.
Podobné recepty:Bramborové krokety, Česneková polévka s houbami, Kari panenka v bramborové placce, Bramborový knedlík - sypká směs, Chlupaté knedlíky s uzeným masem