Ppukanské párance

Potřebujeme:

1 kg polohrubé mouky, 0,5 kg brambor, půl kostky másla, 2 dcl oleje, 0,5 kg tvarohu, 0,5 kg žampionů, sůl, voda, 2 cibule, 250 g slaniny

Jak na to:

Z mouky, vody a soli vypracujeme tuhé těsto, které necháme odpočinout 1 hodinu v chladničce v mikrotenovém sáčku. Potom z těsta vytvarujeme palice, které se párajú do vařící vody. Necháme je vyvařit asi 10 minut. Po vyjmutí je pomastíme, aby se neslepily. Brambory upečeme ve slupce, pomačkáme a dobře omastíme olejem, ve kterém jsme rozpustili máslo. Párance můžeme také ochutit osoleným a omaštění tvarohem, který dobře rozpracujeme vidličkou. Dobré jsou i žampiony pokrájené nadrobno a upražené na cibulce.