Guláš s pivem

18.5.2012
Potřebujeme:

1,5 dcl oleje, 1 kg vepřové krkovičky, 2 domácí klobásy, 5 cibulí, 5 brambor, 1 PL polévkového koření, 1,5 PL medu, 2 PL tekuté polévkové koření, 1 PL plnotučné hořčice, 1 PL worcestrové omáčky, půl KL chilli omáčky, 1/3 KL mletého pepře, 3 dcl piva, voda, 1,5 PL bramborového škrobu, 1,5 lžíce hladké mouky

Jak na to:

Olej a med rozehřejeme v hrnci. Přidáme 2 nadrobno nakrájené cibule. Za stálého míchání po 4 minutách přidáme na drobné kostičky nakrájené klobásky a po dalších 4 minutách na větší kousky nakrájené maso i nakrájené zbylé 3 cibule. Dochutíme kořením, worchestrovou a chilli omáčkami a hořčicí. Minutu mícháme a během vaření přidáme 7 dcl vody. Spolu povaříme 5 minut. Kousky masa vyjmeme a dáme i s vývarem na 30 minut do tlakového hrnce. Maso s vývarem vrátíme do hrnce, přidáme nakrájené brambory, pivo a vaříme ještě 15 minut. V 2,5 dl studené vody rozmícháme škrob, mouku, prolisovaný česnek, promícháme v ručním šlehači a vlijeme do hrnce. Povaříme spolu 2 minuty. Podáváme s chlebem.

Podobné recepty:

Guláš po staročesku, Pivní guláš, Greenhorňácký guláš, Pivní guláš, Gulášek speciál