Kaiserschmarren

Potřebujeme:

70 g hladké mouky, 70 g krupicové mouky, 10 g cukru, 1/4 l mléka, 10 g rozinek, 3 vejce, 50 g rostlinného tuku, kompot hrušek, kompot višní, moučkový cukr, vanilkový cukr, sůl

Jak na to:

Do studeného mléka dáme žloutky, sůl a cukr, rozšleháme a za stálého míchání vsypeme hladkou a krupicovou mouku. Dobře rozmícháme a přidáme rozinky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do těsta. Připravené těsto vylijeme na rozehřátou pánev nebo pekáč, necháme na sporáku zapéct a v troubě dopékáme z obou stran. Když je upečené, roztrháme dvěma vidličkami na kousky. Podáváme na teplém talíři, posypeme cukrem a přidáme ovoce.