Hornický vepřový řízek
25.5.2012

4 větší vepřové řízky, 125 ml zakysané smetany, 30 g mouky, 40 g sádla, mouka na obalování, sůl, kostka bujónu
Náplň: 120 g mletého vepřového masa, 1 vejce, 10 g másla, 20 g cibule, 20 g strouhanky, zelená petrželka, pepř, sůl
Osmahneme cibuli, přidáme mleté vepřové maso, zelenou petrželku, pepř, sůl, vejce a podle potřeby strouhanku. Naklepané řízky osolíme, potřeme připravenou nádivkou, svineme, svážeme, obalíme v mouce a opečeme. Zalijeme je vývarem a udusíme. Když jsou měkké, přidáme zakysanou smetanu s moukou a necháme je ještě v omáčce povařit. Podáváme s opékanými nebo vařenými bramborami.
Podobné recepty:Vepřový plátek v alobalu, Vepřový bůček s bambusovými výhonky, Hovězí řízek Dubarry, Vepřový řízek v bramborovém těstíčku, Krvavá tlačenka