italský cop

Potřebujeme:

400 g kuřecích prsou, 200 g ementálu, 0,5 l mléka, 3 - 4 rajčata, olivový olej, sůl, bílý pepř, 2 stroužky česneku, půl cibule, bazalka, rozmarýn, bobkový list, 4 krajíce bílého chleba

Jak na to:

Kuřecí prsa naklepeme, nakrájíme na proužky a zapleteme do copu spolu s bazalkou a rozmarýnem. Osmahneme z obou stran, vložíme na plech a přikryjeme rajčaty nakrájenými na kolečka. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a vložíme do trouby na 10 minut při 200 C. Povaříme mléko. Když začne vřít přidáme ementál a česnek, který na konci vyjmeme. Touto šťávou maso polijeme.
Jako příloha je vhodný chleba.

Podobné recepty:

Ořechový cop, Ořechový cop, Vánočka, Plněný velikonoční cop, Plněný cop