Los perkeltos

Potřebujeme:

1 kuře, 1 větší cibule, olej, 2-3 slepičí bujóny, troška hořčice, 1 rajčatový protlak, 1 sladká smetana, hladká mouka, 1 citron, mletá červená paprika, sůl, pepř, dva bobkové listy, polévkové koření

Jak na to:

Ve větším hrnci osmahneme na oleji cibuli až zesklovatí. Kuře zbavíme kůže, naporcujeme, přidáme k cibuli, podlijeme vodou, přidáme papriku, sůl, pepř, bobkové listy, polévkové koření, bujóny a přetlak a vaříme do měkka. Když je maso měkké, vyjmeme ho a do šťávy přidáme jíšku zředěnou se sladkou smetanou a dochutíme citronem, hořčicí a polévkovým kořením podle chuti. Jako příloha jsou vhodné těstovinové kolínka.