Avokádová polévka

Potřebujeme:

3 zralé plody avokáda, 3 lžíce citronové šťávy, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 0,5 l zeleninového vývaru, 250 ml sladké smetany, 2 PL mandlových lupenů, 2 rajčata, bazalka, sůl, pepř

Jak na to:

Avokádo rozřízneme, vypeckujeme, oloupeme, nakrájíme a polijeme citronovou šťávou. Na oleji osmažíme cibulku a prolisovaný česnek, přidáme avokádo a rozvaříme na kaši. Šlehačku rozmícháme a přidáme do kaše. Už nevaříme. Osolíme a opepříme. Mandlové lupeny na sucho opražíme. Rajčata spaříme, oloupeme a odstraníme jadérka a nakrájíme na kostky. Polévku na talíři posypeme mandlovými okvětními lístky, rajčetem, ozdobíme bazalkou a plátky avokáda.

Podobné recepty:

Avokádová pomazánka, Avokádová pomazánka, Avokádová pomazánka, Mexická avokádová polévka, Avokádová pomazánka