Čokoládový koláč

16.7.2012
Potřebujeme:

250 g másla, 200 g moučkového cukru, 500 g hladké mouky, 4 žloutky, 4 PL mléka, sůl, 140 g másla, 150 g čokolády na vaření, 100 g krystalového cukru, 100 g moučkového cukru, 8 PL kakaa, 4 vejce, 3 PL smetany na šlehání

Jak na to:

Do směsi másla, cukru a soli za stálého míchání přidáváme mouku a žloutky. Když se směs začne podobat hrubou strouhanku, přidáme studené mléko. Jemně pomoučníme a opatrně z těsta vyformujeme kuličky. Těsto zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme odležet na chladném místě alespoň 1 hodinu. Pak vyformujeme do vroubkované dortové formy o průměru 25 cm a dáme péct na 180C asi 15 minut. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, máslo a kakao. Ušleháme vejce s cukrem na lehký krém a přidáme smetanu na šlehání. Obě směsi rozmícháme a nalijeme na Předpečený korpus. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 40 - 45 minut při teplotě 150C. Vychladlý podáváme se šlehačkou.

Podobné recepty:

Vánoční koláč s pudinkem, Bublanina s pudinkem, Bublanina s pudinkem, Koláč se zakysanou smetanou, Bublanina s pudinkem