Tekovské zelí
22.6.2012

4 HR kysaného zelí, 2 nožky uzené klobásy, 2 plátky slaniny, sladká mletá paprika, 1 hlávka česneku, sůl
Jak na to:Hřebenově nakrájenou slaninu opražíme a vyjmeme. Na vy-smaženém sádle osmahneme pokrájený česnek, do kterého později přidáme papriku. Odstavíme. V hrnci zalijeme zelí vodou a vaříme. Přidáme klobásu a slaninu a povaříme ještě asi 15 minut. Vodu slijeme a do zelí přidáme opražené papriku s česnekem, promícháme a přisolíme podle chuti. Přidáme hřebenově nakrájenou klobásku. Podáváme s chlebem nebo bramborami upečenými ve slupce.
Podobné recepty:Dušené červené zelí, Salát z čínského zelí, Dušené pekingské zelí na másle, Zelné karamely, Zelné flíčky