Škvarkový šneci

Potřebujeme:

1 kg hladké mouky, 1 dcl oleje, 2 KL soli, 0,5 l mléka, kvásek, nádivka
Kvásek: 2 dcl mléka, 1 PL cukru, kostka kvasnic
Náplň: 250 g škvarků, 200 g pokrmového tuku, sůl, pepř, vejce na potření

Jak na to:

Z mouky, oleje, mléka, soli a kvásku uděláme těsto, které necháme vykynout. Škvarky s tukem umeleme a uděláme nádivku. Těsto rozválíme na obdélník a rozřežeme na 6 cm široké pásy. Každý pás natřeme náplní, srolujeme a zatočíme do šneka. Potřeme vejcem a dáme do trouby při teplotě 200C na 20 minut.

Podobné recepty:

Škvarkový slimáci, Pikantí šneci, Škvarkový závin, Slané šneci, Šneci z filet