Štýrská dýňová polévka
18.6.2012
70 dkg francouzské muškátové dýně, 1 cibuli, 1 stroužek česneku, 1 PL másla, 0,75 l kuřecího bujónu (2 kostky), sůl, mletý pepř (černé nebo bílé), 125 ml smetany na šlehání, dýňový olej, pažitka nebo bazalka
Jak na to:Očištěnou dýni nařežeme na malé kostky. Cibuli a česnek nasekáme na drobno a udusíme na másle asi 2 min. Přidáme dýni a trochu osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Osolíme a opepříme, přidáme smetanu a provaříme. Mixérem rozmixujeme, dáme na talíř a dozdobíme.
Podobné recepty:Dýňová polévka s ořechy, Dýňová polévka, Dýňová polévka, Dýňová polévka, Dýňová polévka