Česnekáče

Potřebujeme:

0,5 kg hladké mouky, 3 PL polohrubé mouky, 0,5 dcl oleje, 1 KL soli, 0,5 l vlažného mléka, vejce na potření, sezam na posypání, kvásek, nádivka
Kvásek: 1 dcl vlažného mléka, 1 KL cukru, 20 g kvasnic
Náplň: 125 g rostlinného tuku na pečení, 2 celé hlávky česneku, 1 KL soli

Jak na to:

Příprava náplně: Do rozpuštěného tuku přidáme dvě hlavičky utřeného česneku, sůl a necháme ztuhnout (nejlépe do chladničky), aby nám vznikla roztíratelná hmota. Hotové (vykynuté) těsto rozdělíme na dva kusy, rozválíme na cca 1 cm silný obdélník, který potřeme nádivkou, zatočíme do závinu a nakrájíme na trojúhelníky, které potřeme vejcem a posypeme sezamem. Poklademe na vymazaný plech a dáme péct na 25 - 30 minut do předehřáté trouby na 190 C.