Rýžová polévka se špenátem
16.7.2012

200 g rýže, 500 g špenátu, 25 g másla, 1 cibule, 1 mrkev, 1 celer, parmezán, 1 a 1/2 kostky bujónu a sůl
Jak na to:Mrkev, cibuli a celer na jemno nasekáme a orestujeme na másle. Po chvíli přidáme mražený špenát, podlijeme vývarem a necháme sevřít. Přikryté dusíme cca 10 minut, pak přidáme rýži a necháme dalších 15 min. minut vařit. Občas promícháme a průběžně kontrolujeme, zda je zelenina měkká. Na konec polévku dochutíme nastrouhaným parmezánem. Podáváme nejlépe horké.
Podobné recepty:Rýžová polévka, Rýžová polévka, Rýžová polévka, Kvasnicová polévka se špenátem, Zapékané těstoviny se špenátem