Hanojská polévka

slepice, široké rýžové nudle, čerstvý zázvor, sojové klíčky, 1 celý badyán, 1 celý muškátový ořech, mladá cibulka, 1 celá skořice, cibule a sůl
Jak na to:Rýžové nudle namočíme na hodinu do studené vody. Na velmi slabém ohni uvaříme slepici spolu s plátky zázvoru a na sucho opečenou cibulí. Maso vyjmeme a do pěny zbaveného vývaru přidáme zbylý zázvor, badyán, skořici a muškátový ořech. Dochutíme solí a vaříme ještě 2 hodiny. Nakrájenou mladou cibulku orestujeme spolu se sójovými klíčky. Scezené nudle zalijeme vařící vodou, necháme 2 minuty odstát a opět scedíme. Hanojské polévku servírujeme se slepičím masem a nudlemi, přičemž povrch posypeme sójovými klíčky s mladou cibulkou.
Podobné recepty:Jahodová polévka, Špenátový dip nebo pomazánka, Rychlá sýrová polévka, Mléčná polévka s drobenkou, Brokolicovo-smetanová polévka