Kaštanové krokety
19.6.2012

300 g jedlých kaštanů, 1 dcl mléka, sůl, 2 bal. vanilkového cukru, 20 g másla, 3 žloutky, 20 g hladké mouky, 1 vejce, strouhanka, 6 dcl oleje, rybízový džem
Jak na to:Kaštany nařízneme špičkou ostrého nože a vaříme je ve vodě asi 20 minut. Potom je scedíme, oloupeme a vaříme v trošce mléka na mírném ohni. Přidáme vanilkový cukr. Za tento čas by se mělo mléko vyvařit a kaštany by měly být suché. Kaštany přetřeme přes kovové sítko do kastrolu, přidáme máslo, žloutky a necháme vychladnout. Pomocí mouky tvarujeme z hmoty krokety, obalujeme je v rozšlehaném vejci, strouhance a smažíme v rozpáleném oleji do zlatová. Hotové krokety podáváme s rybízovým džemem.
Podobné recepty:Kaštanové kuličky, Kaštanové kuličky, Kaštanové kuličky, Bramborové krokety, Hermelínová rychlovka