Hovězí maso s mrkví
19.6.2012

400 g hovězího předního, 400 g mrkve, mletý muškátový ořech, pepř, 1 PL hladké mouky, 4 lžíce oleje, cukr a sůl
Jak na to:Naporcované nasolené a okořeněné maso orestujeme z obou stran na oleji a po pár minutách podlijeme horkou vodou. Takto dusíme pod pokličkou, dokud maso nezměkne. Potom přidáme na kolečka nakrájenou a orestovanou mrkev, muškátový oříšek a cukr. Maso spolu s mrkví vybereme bokem a výpek zahustíme jíškou z oleje a hladké mouky. Dobře provaříme a vrátíme zpět maso i s mrkví. Důkladně prohřejeme a servírujeme s bramborovou kaší.
Podobné recepty:Křenová omáčka, Hovězí polévka s těstovinami, Francouzská hovězí polévka, Francouzská hovězí polévka, Hovězí maso na celer