Stavbařské řízky
19.6.2012

4 plátky vykostěného vepřového karé, 1 velká cibule, 1 velký pórek, 250 ml zakysané smetany, 100 g tvrdého sýra, pepř, sušená kořenová zelenina a sůl
Jak na to:Vykostěné vepřové karé naklepeme, ochutíme solí, pepřem a orestujeme na oleji. Cibuli nakrájíme na měsíčky a pórek na silnější kolečka. Řízky uložíme do zapékací nádoby a na ně rovnoměrně navrstvíme cibulku s pórkem. Maso zalijeme zakysanou smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapékat cca na 40 min. při 190 ° C.
Podobné recepty:Harmonické kuřecí řízky, Řízky z králíka, Opilé maso, Kuřecí řízky obalené sýrem a hořčicí, ŘÍzky v jogurtu