Povidlové perky

Potřebujeme:

300 g brambor, 150 g polohrubé mouky, 200 g švestkových povidel, 1 vejce, sůl, máslo, moučkový cukr a mák

Jak na to:

Ve slupce uvařené brambory očistíme a nastrouháme. Přidáme mouku, sůl, vejce a vypracujeme těsto, které rozdělíme na polovinu. Na pomoučněném vále ho vyválíme a na polovičku těsta lžičkou poklademe hromádky povidel, které překryjeme druhou polovinou těsta. Těsto kolem marmelády dobře stlačíme prsty nebo vykrajujeme rádýlkem. Ze zbylého těsta uválíme drobné žmolky, které stejně jako perky vaříme v osolené vodě. Když perky a škubánky vyplouvají na povrch, necháme je ještě minutku vařit. Servírujeme je polité rozpuštěným máslem, posypané mletým mákem a cukrem.

Podobné recepty:

Perky s povidly, Povidlové kolečka, Povidlové kolečka, Povidlové řezy , Perky