Jestřabí houbová polévka

Potřebujeme:

100 g sušených hub, 2 stroužky česneku, 2 bobkové listy, 1 cibule, 1/4 másla, 1/4 l mléka, 1/2 kelímku zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, sušená kořenová zelenina, ocet, voda a sůl

Jak na to:

Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme hladkou moukou a uděláme bledou jíšku. Když jíšku zezlátne, zalijeme ji studenou vodou, přidáme předem namočené houby, bobkový list a prolisovaný česnek. Vaříme, dokud houby nezměknou, pak přilijeme mléko, necháme přejít varem a pomalu přilijeme rozšlehanou kysanou smetanu, smíchanou s trochou mléka. Odstavíme a před podáváním dochutíme octem.

Podobné recepty:

Houbová polévka s drobením, Vánoční houbová polévka, Rajbaničková houbová polévka, Houbová polévka s pšenicí, Studená houbová polévka