Myslivecké maso

Potřebujeme:

600 g hovězí kýty, 60 g uzené slaniny, 100 g cibule, 60 g mrkve, 30 g petržele, 30 g celeru, 80 g oleje, sůl, pepř 3 zrnka nového koření, 1 bobkový list, tymián, citronová kůra, 30 g hladké mouky, 1 dcl bílého vína

Jak na to:

Maso prošpikujeme hranolky uzené slaniny. Na oleji si osmahneme nakrájenou cibuli a nastrouhanou kořenovou zeleninu. Když si zeleninu opražíme, dáme ji do hrnce, přilijeme trochu vody, počkáme, než začne voda vřít a přidáme osolené a okořeněné maso. Vše ochutíme bobkovým listem, tymiánem a novým kořením a dusíme nejvíce 30 min. přičemž občas přiléváme vodu. Potom maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, které vložíme zpět do hrnce a přidáme nastrouhanou citronovou kůru. Z mouky a vody připravíme jíšku, přidáme do hrnce a necháme přejít varem. Nakonec přilijeme víno a ještě chvíli povaříme. Podáváme s rýží, knedlíky nebo máslovými noky.

Podobné recepty:

King Kong, Myslivecké knoflíky, Myslivecké knoflíky, Myslivecké knoflíky, Myslivecké brambory