Flambování ananas s medem
25.6.2012
1 čerstvý ananas, 50 g lískových oříšků, 2 lžíce medu 2 lžíce másla, 1 pomeranč na šťávu a nastrouhanou kůru, ⅛ l rumu
Jak na to:Ananas nakrájíme na plátky, dřevitý střed vykrojíme a hnědou slupku obkrajujeme. Ořechy nahrubo nasekáme a necháme pražit na střední teplotě. Rum mírně zahřejeme, aby lépe hořel. V pánvi zahřejeme máslo, vložíme plátky ananasu, podlijeme směsí s nastrouhanou kůrou a šťávou z pomeranče a z obou stran opečeme do zlatožlutá. Ovoce polijeme rumem a zapálíme. Necháme chvíli vařit. Pak polijeme medem a vaříme ještě 2 - 3 min. Nakonec posypeme ořechy.
Podobné recepty:Flambování ananas s medem a pomerančem, Smažený ananas v těstíčku s medem, Kuře Bang-Bang, Salát s čerstvého ananasu s olivami, Ananasová omáčka