Meloun v sladkém těstíčku se salátem z červeného melounu

Potřebujeme:

1 žlutý meloun, 100 ml bílého vína, 50 ml sladkého likéru, 1 vejce, 2 PL moučkového cukru, 2 PL mouky, olej a sůl
Melounový salát: 2 kg červeného melounu, 300 ml grapefruitového džusu, 1 citrón, lístky čerstvé meduňky a 20 ledových kostek

Jak na to:

Meloun oloupeme, zbavíme semínek, rozkrájíme na hrubší měsíčky, posypeme moučkovým cukrem a polijeme likérem. Těstíčko připravíme z mouky, bílého vína, několika kapek oleje, špetky soli, žloutku a sněhu z jednoho bílku. Kousky marinovaného melounu namáčíme do těstíčka a smažíme do zlatová. Posypeme moučkovým cukrem, dozdobíme meduňkou a můžeme servírovat.

Salát: Červený meloun rozřízneme na polovinu a vydlabeme ji tak, aby nám zůstala pěkná miska. Dužinu nakrájíme na kostičky, vhodíme do melounové misky, zalijeme šťávou z jednoho citronu, grapefruitového džusu a přidáme natrhané meduňkové lístky. Před podáváním salát zchladíme ledovými kostkami, důkladně promícháme a podáváme.

Podobné recepty:

Salát z červeného melounu s pomerančovým džusem, Salát z červeného melounu s pomerančovým džusem, Červené bowle, Meloun s parmskou šunkou, Ovocný salát v melounu