Rybí závitky

25.6.2012
Potřebujeme:

1/2 kapra (cca 1 kg), 15 dkg anglické slaniny, 4 stroužky česneku, 20 oliv, bílý pepř, kořenící směs na ryby, červená paprika sladká a pálivá, drcený kmín, tymián, hladká mouka, olej a sůl

Jak na to:

Kapra rozkrojíme na 2 pláty, vykostíme a břišní část nařežeme na 3 cm široké pláty. Osolíme je, natřeme česnekem, posypeme tymiánem a necháme 24 hod. uležet. Na stejně velké pláty nařízneme slaninu i sýr, rozložíme je na odležené maso a spolu srolujeme do závitků. Do každého závitku vtlačíme ještě pár oliv a obalíme v "cihlové mouce", kterou připravíme smícháním mouky, paprik, kmínu a koření. Závitky prudce osmažíme ze všech stran a přemístíme na plech. Zapékáme je cca 20 min, dokud nechytí zlatavou kůrku.

Podobné recepty:

Rybí závitky plněné houbami a olivami, Závitky z rybích filetů, Marinovaný celer s rybí majonézou, Kyselá garnátová polévka, Šunkové závitky s koprovou pěnou