Parmigiana di Melanzane

Potřebujeme:

4 lilky, olivový olej, olej na smažení, mouka, plechovka drcených rajčat, čerstvá a sušená bazalka, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 125g parmezánu, 250 g mozzarelly, sůl, pepř

Jak na to:

Lilky oloupeme, nakrájíme na 1 cm silné plátky, osolíme a necháme odstát asi 10 min, aby z nich stekla šťáva. V hrnci rozpálíme olivový olej, až zesklovatí opečeme nakrájenou cibuli, přidáme oloupaná, nakrájená rajčata, chvilku povaříme, aby se odpařila voda, přidáme čerstvou bazalku, osolíme a opepříme. Lilky osušíme, lehce obalíme v hladké mouce a prudce osmažíme na oleji ve kterém jsme předtím osmažili česnek. Do zapékací mísy poklademe opečené plátky lilku, posypeme mozzarellou, parmezánem a zalijeme je částí rajčatové směsi. Takto to opakujeme třikrát. Jako poslední vrstvu dáme mozzarellu a nastrouhaný parmezán. Zapékáme v troubě asi 30 min na 180 ° C.

Podobné recepty:

Polévka zuppa di pomodoro, Masový parmezánský salát (insalata alla parmigiana), Likér Krampampuli, Sofritto di Verdure, Těstoviny penne s rajčatově-smetanovou omáčkou