Nakládané brambory se žampiony

Potřebujeme:

1 kg brambor, 500 g žampionů, 400 g tvrdého plátkového sýra, 100 g cibule, 3 vejce, 3 stroužky česneku, 2 kyselé smetany, 1 smetana na vaření pepř, mletá paprika a sůl

Jak na to:

Brambory uvařené ve slupce očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Na cibulce orestujeme nakrájené žampiony, které ochutíme solí a kořením. Do vymazaného pekáče střídavě vrstvíme brambory, plátkový sýr a udušené žampióny. Všechny vrstvy průběžně solíme a kořeníme. Sladkou a kyselou smetanu utřeme s vejci a ochutíme. Vzniklou zálivkou přelijeme vrchní vrstvu brambor, přikryjeme alobalem a dáme péct na 30-40 min. při 200 ° C. 10 min před dopečením alobal odstraníme, aby se povrch pěkně zapekl.

Podobné recepty:

Kuřecí plátky na houbách, Zapékané žampióny s bramborami a šlehačkou, Rizoto trochu jinak, Zapečené brambory se smetanou, Čertovská směs