Pikantní kuřecí křídla, plněné kuřecí játry a obalované v sezamu

Potřebujeme:

6 kuřecích křídel, 200 g kuřecích jater, 2 PL sezamových semínek, 1 dcl bílého vína, 2 stroužky česneku, olej, med, cukr, vegeta, curry, kmín, kečup, pepř, plnotučná hořčice, kremžská hořčice, sladká thajská pikantní omáčka

Jak na to:

Kuřecí játra omyjeme a necháme okapat. Okořeníme je, posypeme cukrem, necháme chvíli odležet, pak s nimi naplníme očištěné a umyté kuřecí křídla. Křídla odložíme do pekáčku, osolíme, opepříme, zalijeme směsí oleje, koření, kečupu, hořčic, cukru a thajské omáčky a necháme minimálně 4 hod. odležet. Předtím než je dáme péct, potřeme je medem, zředěným s bílým vínem a posypeme sezamem. Pečeme v troubě na 200-220 ° C přibližně 30 min. 15 min. před ukončením pečení přidáme očištěné stroužky česneku. Hotové křidélka můžeme podávat s rýží, hranolkami, pečenými bramborami a zeleninovou přílohou.

Podobné recepty:

Pikantní kuřecí křidélka, Kuřecí křídla na čínský způsob, Pikantní kuřecí křídla, Kuřecí křídla na bramborách, Kuřecí křídla na Medovo-Horčicové marinádě