Makrelová a kaviárová pomazánka

20.6.2012
Potřebujeme:

Makrelová pomazánka: 50 g másla, 100 g jemného tvarohu, 100 g uzené makrely, kousek pórku, 1 vejce, 1 KL citronové šťávy, 1 KL šťávy z zázvoru, pepř, solemi toastový chléb
Kaviárová pomazánka: 100 g másla, 100 g jemného tvarohu, 70 g černého kaviáru, 10 černých oliv, 1 KL šťávy z zázvoru, 1 KL citronové šťávy, sůl a toastový chléb

Jak na to:

Makrelová pomazánka: Máslo a tvaroh utřeme do pěny, přidáme vykostěné a na drobné kousky potrhané makrelu, pokrájený pórek a natvrdo uvařené nastrouhané vejce. Důkladně promícháme, dochutíme solí, pepřem a zakápneme citronovou a zázvorový šťávou.
Kaviárová pomazánka: Máslo a tvaroh utřeme do pěny, přidáme kaviár, nakrájené černé olivy a důkladně promícháme. Dochutíme solí a také zakápneme šťávou z zázvoru a citronu. Pomazánky dáme zchladit a pak je mažeme na opékané chlebíčky. Dodekorovat celými olivami, čerstvého koprem, plátkem citrónu a můžeme podávat.

Podobné recepty:

Makrelová pomazánka, Losos v kaviárové omáčce, Česneková-sýrová pomazánka na očka, Pomazánka ze sýra niva, Pomazánka