Vepřové na ananasu
20.6.2012

400 g vepřové kýty, 250 g rýže, 2 feferonky, kari koření, konzervovaný ananas, 1 KL kukuřičného škrobu, 1 PL olivového oleje a sůl
Jak na to:Vepřové maso nakrájíme na proužky, jemně osolíme a prudce orestujeme na malém množství oleje. Maso pak opékáme dál, ovšem už při nižší teplotě, dokud nejsou okraje masa opečené do zlatová. Pak ho podlijeme ananasovou šťávou, přidáme nakrájené kousky ananasu, feferonky a zahustíme lžičkou kukuřičného škrobu, rozmíchaného ve vodě. Necháme převařit a servírujeme s pikantní kari rýží.
Podobné recepty:Pineapple daiquiri, Hula Hula, Kuřecí játra na ananasu, Hermelín s ananasem, Masovo-ananasové jehly