Zeleninový nákyp

Potřebujeme:

750 g brambor, 250 g mrkve, 150 g vařené šunky, 100 g strouhaného sýra, 45 g másla, 45 g mouky, 500 ml mléka, 1 brokolice, 1 pórek, 1 svazek petrželky, 1/2 KL tymiánu, sušená kořenová zelenina , bílý pepř, strouhaný muškátový ořech a sůl

Jak na to:

Brambory uvařené ve slupce očistíme a nakrájíme. Brokolici rozdělíme na růžičky a dáme vařit spolu s nakrájenou mrkví do osolené vody. Scezené zeleninu pak smícháme s bramborami, nakrájenou šunkou a pórkem. Osolenou a kořením ochucenou směs rovnoměrně rozložíme do zapékací nádoby. Z másla a mouky připravíme jíšku, podlijeme mlékem a necháme převařit. Přidáme 1/2 strouhaného sýra, tymián, bílý pepř, sušenou kořenovou zeleninu, muškátový oříšek a povaříme asi 5 min. Omáčkou přelijeme zeleninovou směs, posypeme zbylým sýrem a dáme zapéct na 45 min. při 200 ° C. Servírujeme ozdobené petrželkou a tymiánem.

Podobné recepty:

Citrónový nákyp, Nákyp z jablek a banánů, Rýžový nákyp, Těstovinový nákyp s tvarohem, Rýžový nákyp