Králík na hlívě

Potřebujeme:

800 g králičího masa, 300 g hlívy ústřičné, 250 ml sladké smetany, 1 citron, 1 pórek, 1 kostka houbového bujónu, 1 PL másla, 3 PL polohrubé mouky, bobkový list, celý pepř, lístky čerstvé šalvěje, petrželka, čerstvý zázvor, olej a sůl

Jak na to:

Na másle a oleji orestujeme na kolečka nakrájenou bílou část pórku, přidáme nakrájenou hlívu, bobkový list, celý pepř, šalvěj, osolíme a chvíli podusíme. Přidáme naporcované maso, podlijeme houbovým vývarem a dusíme doměkka. Uvařené maso vyndáme a zredukovaný výpek zahustíme smetanovo-moučnou jiškou. Dochutíme citronovou a zázvorový šťávou, přidáme nasekanou petrželku a hotovou omáčkou přelijeme králičí maso.

Podobné recepty:

Králík na hlívě, Králík pečený s paprikou, Králík - pečený, Dušený králík s cizrnou, Pečený králík