Zajíc po dalmatský
16.7.2012

půl zajíce, 0,5 l bílého vína, slanina na špikování, sůl, česnek, 3 citróny, olej, sušená petrželová nať koření
Jak na to:Zajíce osolíme, prošpikujeme slaninou, dáme na pekáč a podlijeme vodou. Přidáme olej a necháme péct 10 min. při 205 ° C. Mezitím si připravíme "koupel" z oleje, vytištěných citronů, utřeného česneku, sušené petrželové nati a koření, ve kterém se bude zajíc připravovat. Zajíce vyjmeme z trouby, vložíme do "lázně", celého zalijeme vínem a zakryjeme. Pečeme v troubě asi 1 hod.., Dokud nemá šťáva vhodnou konzistenci a zajíc pěknou barvu.
Podobné recepty:Zajíc pečený s bylinkami, Zajíc na způsob opilé vinařky, Zajíc na způsob opilé vinařky, Dalmátský guláš z úhoře, Vepřový jateční "zajíc"