Zámořský bagetový nákyp

10.8.2012
Potřebujeme:

200 g mletého masa, 50 g tvrdého sýra, 2 bagety, 1 zakysaná smetana, 1 cuketa, 1 PL oleje, 1 vejce, 1 cibule, 1 stroužek česneku, petrželka, chilli koření, pepř, sůl

Jak na to:

Bagety nakrájíme na 1 cm široké plátky a část z nich rozložíme na dno vymazané zapékací nádoby. Nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na oleji, přidáme mleté ​​maso, zprudka orestujeme, opepříme a ochutíme solí. Takto upravené maso rovnoměrně rozprostřeme na nakrájené bagety. Cuketu nakrájíme na tenké plátky, které zlehka opečeme na trošce oleje a česneku. Rozložíme ji na maso a přikryjeme zbylými plátky bagety. Do zakysané smetany vmícháme vejce a část nastrouhaného sýra. Ochutíme solí, pepřem a vylijeme na bagety. Zámořský nákyp pečeme při 200 ° C asi 45 min. Těsně před dopečením posypeme zbylým sýrem, který necháme ještě 10 min. zapékat.

Podobné recepty:

Citrónový nákyp, Nákyp z jablek a banánů, Rýžový nákyp, Těstovinový nákyp s tvarohem, Rýžový nákyp