Poštovní kuřecí trubka

Potřebujeme:

600 g kuřecích prsou, 100 g sušených švestek bez pecky, 50 g sýra s modrou plísní resp. čedaru, 1 dcl drůbežího vývaru, máslo, sůl, pepř, olej
Omáčka: 225 g sušených švestek bez pecky, 50 g uzené slaniny, 1 cibule, 1 1/2 dcl červeného vína, 1 dcl drůbežího vývaru, 2 jalovce, 1 bobkový list, 4 zrníčka pepře, sůl

Jak na to:

Cibuli a slaninu pokrájíme nadrobno, švestky nakrájíme na menší kousky. Slaninu opražíme, přidáme k ní cibuli a opékáme do zesklovatí. Přidáme sušené švestky, červené víno, vývar bobkový list, jalovce a pepř a vaříme přibližně 10 min. Omáčku odstavíme, vyjmeme z ní koření, rozmixujeme, propasírujeme, podle potřeby zředíme vývarem a necháme přejít varem. Kuřecí prsa nakrájíme na řízky, rozklepeme je, osolíme a opepříme. Sušené švestky naplníme malými kousky sýra s modrou plísní resp. čedar, rozložíme je za sebou na plátky masa a pevně je svineme, abychom dostali úhledné role. Role nejprve opečeme ze všech stran na rozehřátém másle, pak je i s výpekem přendáme do pekáčku, podlijeme drůbežím vývarem a zakryté pečeme 15 min.

Podobné recepty:

Kuřecí špíz, Grilovaná kuřecí stehna, Dušené kuřecí řízky s cibulí, Kuřecí prsa s bylinkami, Grilované kuřecí prsa