Květákový pokrm s hovězím masem

Potřebujeme:

1 větší květák, 300 g hovězího masa, 500 g brambor, 50 g másla, 150 g mraženého hrášku, 30 g polohrubé mouky, 500 ml červeného vína, 150 ml zakysané smetany, 350 ml vývaru, 350 ml mléka, 1 cibule, 1 KL kari koření, 1 KL mleté ​​papriky svazek petrželky, bílý pepř a sůl

Jak na to:

Na másle podusíme cibuli, přidáme kari koření, květák rozebraný na menší kousky / pár si jich necháme stranou / a nakrájené brambory. Vše dobře orestujeme, zalijeme vývarem, mlékem a vaříme pod pokličkou asi 15 min., Pak zahustíme moučnou jiškou a necháme přejít varem. Na závěr přidáme mražený hrášek a petrželku. Hovězí maso zprudka orestujeme, přidáme odložený květák a podlijeme vínem. Dusíme, dokud se víno nerozředí a maso nezměkne. Výpek zjemníme kouskem másla a servírujeme.

Podobné recepty:

Chrenovica, Květákový mozeček se slaninou, Květákový pokrm, Zapékaná cuketa s debrecínskou lahůdkou a se sýrem, Hovězí karbanátky