Tertelety s hruškou a rokfórem

Potřebujeme:

150 g mraženého listového těsta, 150 g smetanového tvarohu, 100 g rokfóru, 250 ml bílého vína, 50 ml hroznového sirupu, 2 hrušky, sůl, bílý pepř, muškátový ořech, čerstvý tymián

Jak na to:

Listové těsto rozmrazíme. Hrušky oloupeme, nakrájíme na měsíčky, vložíme do hrnce spolu se sirupem a vínem a dolijeme vodou tak, aby byly ponořené. Pod pokličkou dusíme 5 min, pak je vyjmeme a necháme okapat. Bradavice vymícháme do hladká se smetanovým tvarohem, osolíme a opepříme. Těsto vyválíme na plát, rozřízneme na 4 stejné části (asi 15x15cm), okraje zahneme dovnitř a stiskneme. Doprostřed těsta dáme krém, poklademe hrušky a uložíme na vymazaný plech. Pečeme v troubě 20 min. při 180 ° C. Servírujeme ozdobené čerstvým tymiánem.

Podobné recepty:

Smažené plněné palačinky, Meruňkové chuťovky, Hrušky s rokfórem, Krůtí steaky s hruškou a karambolů, Salát z ruccoly a hrušek s kozím sýrem