Red and White

Potřebujeme:

Red: 1 kg telecího masa, 5 - 6 plátků masové slaniny pokrájené na kostičky, ¼ l červeného vína, ¼ l vývaru, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 chilli paprička, 2 lžíce hladké mouky, 2 PL červené papriky, 1 dcl oleje , pepř gril chilli, bobkový list, černé a nové koření, sušená kořenová zelenina, sójová omáčka, sůl, 1 malý rajčatový protlak

White: 1 kg chlazených noku, 1 tavený sýr v střívka, strouhaný parmezán, ¼ l vývaru, 2 lžíce hladké mouky, máslo, muškátový oříšek, bobkový list, pepř, sušená kořenová zelenina, česnekovou sůl, čerstvý tymián

Jak na to:

Red: V hrnci zpěníme nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli. Přidáme chilli papričku, na kostky nakrájené maso a opékáme, dokud nezačne měknout. Přidáme koření, poprášíme moukou, podlijeme částí vývaru a dusíme 15 - 20 minut. Potom přidáme protlak, sójovou omáčku, červené víno a nakrájený česnek.

White: V osolené vodě podle návodu předvaříme noky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a opražíme dorůžova. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, muškátový oříšek a česnekovou sůl. Masu mícháme na bešamel, aby byla bez hrudek. Přidáme sýr v střívka, polovinu strouhaného parmezánu a povaříme, dokud se sýry neroztají do hladká na jemnou omáčku. Scezené noky vysypeme do zapékací nádoby, zalijeme omáčkou, vrch posypeme druhou polovinou parmezánu a čerstvým tymiánem. Necháme zapéct 5 - 10 minut při 200 ° C.

Podobné recepty:

Lední medvěd, Red & Dream, Big Bull, Mojito