Aarménská dolma

4.6.2012
Potřebujeme:

250 g mletého vepřového masa, 250 g mletého hovězího masa, 100 g rýže, 350 g vinných listů, 2 umleté ​​cibule, pepř, sušená červená bazalka, sušené oregano a sůl
Na dresink: 250 g bílého jogurtu a 3 stroužky česneku

Jak na to:

Maso, rýži, sůl, na jemno nakrájenou cibuli a všechno koření pořádně promícháme. Do každého vinného listu důkladně zabalíme část vzniklé hmoty. Batůžky poklademe do hrnce těsně vedle sebe, přikryjeme je zbývajícími listy, zalijeme vlažnou vodou, zatížíme podšálkem a necháme vařit asi 60 min, dokud maso a rýže nejsou hotové. Dressing připravíme smícháním bílého jogurtu s prolisovaným česnekem a solí. Servírujeme spolu s osvěžujícím dresinkem.