Kuřecí řízky s ořechovou nádivkou

Potřebujeme:

2 kuřecí prsa, 2 pečiva, 1 dcl mléka, 2 vejce, petrželová nať, mletý černý kořene, muškátový oříšek, majoránka, 1 malá cibule, 3 stroužky česneku, 1 PL nasekaných vlašských ořechů, polévkové koření, 1 PL másla, sůl, trojobal (hladká mouka, 2 vejce, strouhanka), olej na smažení

Jak na to:

Kuřecí prsa rozkrojíme a rozklepeme, osolíme a necháme odstát. Pečivo nakrájíme na malé kostičky. Přidáme ořechy a měkké máslo, zalijeme mlékem s rozkvedlanými žloutky, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a petrželku, utřený česnek a dochutíme muškátovým oříškem. Nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Směs dáme na rozklepala plátky masa, přeložíme je a zpevníme nití. Obalíme v trojobalu a osmažíme.
Jako přílohu podáváme brambory nebo rýži.

Podobné recepty:

Kuřecí kapsa s jarní nádivkou, Dušené kuřecí řízky s cibulí, Harmonické kuřecí řízky, Kuřecí řízky v marinádě, Zapékané kuřecí řízky