Zapékané brambory Quattro Formaggi
10.8.2012

1 kg brambor, 120 g másla, 150 ml zakysané smetany, 2 stroužky česneku, sůl, mletý bílý pepř, 4 x 20 dkg sýru / Eidam, Niva, ementál, uzený sýr /
Jak na to:Zapékací nádobu vytřeme máslem a utřeným česnekem. Očištěné brambory nakrájíme na tenoučké kolečka a vrstvíme - brambory, sýr, máslo. Vrstvení opakujeme, dokud není nádoba téměř plná. Nakonec rozmícháme smetanu s kořením a solí a vše jí zalijeme. Pečeme při 200 ° C cca 40 min. Podáváme rozkrájené na porce a zapíjejí studeným kyselým mlékem.
Podobné recepty:Zapékané brambory s jogurtem, Zapékané brambory s Morca dellou, Zapékané žampióny s bramborami a šlehačkou, Brambory zapékané s vejci a sýrem, Zapékané brambory se sýrem