Králík na Dúbravský způsob
8.6.2012

2 králičí filety z hřbetu, 250 g másla, 100 g křenu, 150 g oravské slaniny, 1 cibule, 1 drůbeží bujón, hladká mouka, bobkový list, nové koření, sůl a knedlík
Jak na to:Filety z králičího masa nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a orestujeme na másle. Přidáme cibuli, bobkový list a nakrájenou slaninu, počkáme, dokud slanina pustí tuk a vše podlijeme drůbežím bujónem. Přikryjeme a dusíme, dokud králík nezměkne. Maso i se slaninou pak vybereme a do výpeku přidáme křen. Připravíme bílou omáčku, kterou můžeme zahustit moukou a ještě dokořenit. Dúbravského králíka servírujeme spolu s knedlíkem, prolitou vynikající pikantní omáčkou.
Podobné recepty:Králik na způsob zvěřiny, Králík pečený s paprikou, Králík - pečený, Dušený králík s cizrnou, Pečený králík