Bláznivé vrkoče

Potřebujeme:

250 g mražené nebo čerstvé ovocné směsi, 400 g hovězího řízku, 100 g slaniny, ½ dcl červeného syceného vína, 1 sklenka sirupu lesní směs, olej, máslo, sůl, čerstvá bazalka, čerstvá máta

Jak na to:

Maso omyjeme, naklepeme, odspodu příčně nařežeme na tři pásy tak, abychom mohli zaplést copy. Slaninu nakrájíme na proužky a spolu s lístky bazalky a máty vplétá do copu. Konce upevníme párátkem, osolíme a opepříme. Do hrnce dáme 1 lžičku másla, vložíme ovocnou směs, krátce osmahneme, podlijeme sirupem a vínem, přidáme lístky bazalky a máty, povaříme 2 - 3 minuty a odstavíme. Na pánvi zahřejeme máslo s olejem, vložíme maso, prudce ho opečeme z obou stran, podlijeme vodou a dusíme 20 minut. Na talíři servírujeme maso přelité omáčkou z ovoce.