Chobotnicový salát
8.6.2012

1500 g mražené chobotnice, 1500 g brambor, 500 g fialové salátové cibule, česnek, citron, olivový olej, petrželku, sušenou kořenovou zeleninu, pepř, a sůl
Jak na to:Chobotnici vaříme 1 ½ hodiny ve slané vodě, dokud nezčervená, nezměkne a nezačnou jej odpadávat přísavky. Ve stejné vodě uvaříme brambory ve slupce. Vychladlou chobotnici pokrájíme na kroužky, přidáme oloupané a nakrájené brambory, ochutíme solí a sušenou kořenovou zeleninou. Nasekanou petrželku a česnek smícháme s olivovým olejem, přidáme k chobotnici a bramborám, vmícháme nakrájenou cibuli, dochutíme octem a citronovou šťávou. Salát dáme chladit do lednice.
Podobné recepty:Zamilovaný salát, Olivový salát, Mušličkový salát, Hlávkový salát s vejci, Salát plný barev