Dýňová sabdží
1.7.2012

dýně, rajče, cibule, česnek, mrkev, červená řepa, rýžové vločky, bílý jogurt, hořčice, indická kmín, zrnka pískavice, kurkuma, pepř Sambar masala, koření satva masala, sůl, olej
Jak na to:Mrkev, červenou řepu a dýni nastrouháme, rajče nakrájíme na kostky. Na horkém oleji orestujeme černou hořčici, indickou kmín, pár zrnek pískavice, česnek a cibuli. Postupně přidáme nastrouhanou zeleninu, koření a sůl. Podlijeme vařící vodou a dusíme doměkka. Když je zelenina udušená, přidáme rýžové vločky, podle potřeby podlijeme vroucí vodou a mícháme do-změknutí. Necháme "dojít" pod pokličkou, vmícháme bílý jogurt a podáváme.
Podobné recepty:Dýňová polévka s ořechy, Dýňová polévka, Dýňová polévka, Salát a la grill party, Dýňová polévka