Špenátový nákyp

Potřebujeme:

Těsto: 175 g hladké mouky, ¼ KL kypřícího prášku, sůl, 125 g na kostičky pokrájeného vychlazeného másla a 1 žloutek
Náplň: 1 cibule, 250 g rozmrazeného a scezeného listového špenátu, ¼ KL nastrouhaného muškátového ořechu, 250 g sýra mascarpone, česnek, 1 vejce, 2 žloutky, sůl, olej a koření

Jak na to:

Smícháme mouku, kypřící prášek, žloutek, máslo, sůl a vypracujeme těsto. Z těsta vyrobíme kouli, kterou na pomoučněném vále rozválíme na kulatý plát. Vyložíme jím formu.

Zatím připravíme náplň: Na pánev dáme olej, osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, přidáme špenát, muškátový ořech, osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme. Směs přendáme do mísy a necháme vychladnout. Přimícháme vejce, mascarpone a vše promícháme. Směsí naplníme formu. Pečeme v troubě 30 minut na 180 ° C. Před podáváním necháme nákyp 10-15 minut chladnout.

Podobné recepty:

Špenátové lívance, Citrónový nákyp, Špenátový salát se žampiony a sýrem, Nákyp z jablek a banánů, Špenátová polévka