Chimichangy

Potřebujeme:

80 g strouhaného sýra, 200 g barevné fazolí, 1 PL smetany, 50 g salsy, koriandr a olej na smažení
Placky: hladká mouka, prášek do pečiva, sůl a voda
Nádivka z hovězího masa: 800 g hovězího zadního, 2 velké cibule, 2 PL mleté ​​červené papriky, česnek a sůl

Jak na to:

Z hladké mouky, prášku do pečiva, vody a soli vymícháme těsto, které necháme zakryté 30 minut. Z těsta vyrobíme 150 gramové kuličky, z nichž vyválíme placky. Z ingrediencí na masovou náplň uvaříme guláš, ale maso rozvaříme až do destrukce na vlasovou strukturu. Do připravené placky přidáme strouhaný sýr a hovězí maso. Placku zavineme do rolky a osmažíme ve vysokém oleji do zlatová. Necháme okapat a podáváme s kyselou smetanou.
Jako přílohu servírujeme barevnou fazole a sterilovanou salsu.