Vepřové na bylinkách a pistáciových oříšcích

750 g vepřového masa, 50 g nasekaných pistáciových oříšků, 3 cibule, 1 stroužek česneku, 1 PL celozrnné mouky, 150 ml vývaru, 2 lžíce nasekaných listů šalvěje, 2 lžíce pažitky, 2 Pl tymiánu, 1pl slunečnicového oleje, sůl, směs bylinek - koření, pepř a plátky citrónu na ozdobení
Jak na to:Maso naklepeme, obalíme směsí bylinek a opečeme na oleji z obou stran. Odložíme do alobalu, aby zůstalo teplé. Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem smažíme 3 minuty dozlatova. Přisypeme mouku a promícháme, zalijeme vývarem a při mírné teplotě povaříme. Zcedíme cibuli, osolíme, opepříme, přidáme bylinky a pistáciové oříšky. Za stálého míchání minutu přehřívá. Hotové maso podáváme s omáčkou a ozdobené citronem.
Podobné recepty:Česnekové kuličky, Kuřecí prsa s bylinkami, Ovocné kuličky, Super koule, Super koule