Melanzány Vincenzové babky

Potřebujeme:

1 kg lilků, 500 g parmezánu, 500 g hladké mouky, 500 g rajčatové šťávy, 400 g čerstvých rajčat, 6 vajec, 2 stroužky česneku, 1 cibule, ¼ l vody, sůl, bílý pepř, bobkový list, olej

Jak na to:

Lilky omyjeme, odstraníme stopku, nakrájíme na plátky, obalíme v mouce a ve vejci. Opražíme na pánvi na oleji, vyndáme a osolíme. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme rajčata nakrájená na kousky, chvíli povaříme, osolíme, opepříme a přikryté vaříme do zhoustnutí. Do formy na pečení poklademe osmažené lilky, polijeme šťávou a posypeme strouhaným sýrem. Tento postup opakujeme, dokud nemineme všechny lilky. Zapečeme v troubě na 200 ° C 10 - 15 minut.

Podobné recepty:

Košovská fazulovice s loutkami, Žabky od babky