Římské kuře

Potřebujeme:

8 vykostěných kuřecích stehen, 4 lžíce olivového oleje, ½ KL sušených chilli papriček, 2 cibule (nakrájené na kolečka), 2 stroužky česneku, 2 červené papriky, 2 žluté papriky, 1 dcl bílého vína, pepř, sůl, a hrst bazalkových listů

Jak na to:

Ve velké pánvi na smažení rozehřejeme olej. 5 minut na něm smažíme cibuli, žluté a červené papriky, česneku a chilli. Do pánve vložíme kuřecí stehna a přitiskneme je ke dnu, aby se maso rychleji zatáhlo. Smažíme 5 minut. Přidáme víno a podle chuti opepříme a osolíme. Zakryjeme a na mírném plameni dusíme 15 minut. Pokud je třeba, přilijeme ještě trochu vína. Před servírováním vmícháme do hotového jídla bazalku.

Podobné recepty:

Římské kuře, Římské kuře, Kuře na pivě, Nadívané kuře zalité pivem, Zlaté kuře