Plněné langoše

Potřebujeme:

1 kg polohrubé mouky, 1 zakysaná smetana, 2 KL soli, 1 kostka droždí, 2 dcl mléka, 1 dcl oleje, 1 KL cukru, 1 KL sody,
Náplň: plátky sýra, plátky šunky, případně olivy, žampiony, kukuřice
Rajčatová poleva: rajčatové pyré nebo protlak, 6 stroužků česneku, 2 KL oregana

Jak na to:

Nejprve si připravíme kvásek. V míse smícháme mouku se solí a jedlou sodou. Přidáme kvásek, zakysanou smetanu, zbytek mléka, olej a dobře smícháme. Rozdělíme na 3 díly. Naolejovanými rukama postrkují každý díl těsta do mikrotenového sáčku a dobře zavážeme, aby nám těsto "neodešlo". Vložíme ho do lednice, kde musí být alespoň hodinu, než ho můžeme dále zpracovávat, ale vydrží i týden. Do rajčatového pyré rozmačkáme česnek, přidáme oregano a rozmícháme. Tuto polevu dáme do chladničky odstát, aby se chutě spojily. Naolejovaným rukama si odtrhneme kousek těsta a na naolejovaným talíři z něj natáhneme Langoš. Langoš potřeme rajčatovým mazadlem, na polovinu položíme plátek šunky, plátek sýra a na plnění podle chuti olivy nebo žampiony, nebo kukuřici. Langoš přeložíme a okraje těsta spojíme. Opečeme na oleji z jedné, i z druhé strany a ihned podáváme.

Podobné recepty:

Bramborové langoše, Langoše, Langoše, Langoše, Langoše